دفتر فرودگاه : 021-51005252 | دفتر مرکزی تهران : 021-88851005 شنبه تا چهارشنبه __ 8 الی 17:30
سوالات متداول

سوالات متداول

سوالات متداول

شرایط کلی واردات قطعی خودرو به چه شکل است؟

واردات قطعی خودرو پس از ثبت سفارش وزارت صنعت, معدن و تجارت به استناد ماده 8 قانون صادرات و واردات و اخذ ضوابط فنی نمایندگی خدمات پس از فروش, استاندارد, سازمان محیط زیست و بهینه سازی سوخت در صورت نو بودن با پرداخت حقوق ورودی امکان پذیز است.

ورود سیگار برای هر مسافر به چه میزان مجاز است؟

ورود سیگار برای هر مسافر به میزان یک باکس معادل 200 نخ یا 50 عدد سیگار برگ مجاز می باشد. همچنین میزان مجاز تنباکو برای هر مسافر 250 گرم است.

مدت مجاز تردد خودروهایی که به صورت ورود موقت به کشور وترد می شوند چگونه است؟

• مدت مجاز تردد خودروهایی که به صورت ورود موقت به کشور وارد می شوند با دفترچه کارنه دوپاساژ, به داخل کشور با رعایت ماده 78 قانون امور گمرکی و 142 تا 144 آیین نامه گمرکی 3 ماه خواهد بود که در خصوص خودروهای وارده از حوزه خلیج فارس غیرقابل تمدید و از سایر مبادی با برسسی اسناد و داشتن شرایط خاص اعم از عدم ورود و خروج و غیره تا سه ماه دیگر تمدید امکان پذیر است.
• خودروهای شخصی که به صورت موقت و برای تردد وارد کشور می شوند جهت اخذ پلاک موقت پس از اخذ گواهی مربوطه از گمرک مرز ورود باید به اولین واحد شماره گذاری راهنمایی و رانندگی که در گواهی صادره از گمرک مرز ورود مشخص شده, مراجعه نمایند.

شرایط ورود و صدور حیوانات و پرندگان اهلی چگونه است؟

ورود حیوانات و پرندگان اهلی منوط به ارائه گواهی بهداشت از کشور مبدا و تایید سازمان دامپزشکی کشورمان می باشد ولیکن در صورتی که به صورت تجاری باشد پس از ثبت سفارش در وزارت صنعت, معدن و تجارت و پرداخت حقوق ورودی امکان پذیر است و صدور آنها نیز منوط به ارائه گواهی بهداشت از سازمان دامپزشکی کشورمان خواهد بود.
اقلام دامی یا نباتی و گونه های جانوری برای حفظ ذخایر ژنتیکی یا حفاظت محیط زسیت طبق فهرست اعلامی از سوی سازمان های مربوطه, قابلیت صدور قطعی ندارند.

ورود دارو به داخل کشور چگونه است؟

ورود دارو در حد مصرف شخصی و کم قابل ترخیص است, بیشتر از آن درصورتی که جنبه تجاری پیدا کند مشمول اخذ ثبت سفارش و مجوزهای قانونی از قبیل وزارت بهداشت و ... و پرداخت حقوق ورودی می گردد.

ورود زیورآلات طلای همراه مسافر تا چه میزان مجاز است؟

ورود زیور آلات طلای همراه مسافر از قبیل گردنیند, دستبند, گوشواره, انگشتری, النگو, ساعت و غیره در حد متعارف و برای مصارف شخصی به صورت واحد مجاز بوده و ورود مازاد بر آن منوط به کسب اجازه قبلی از بانک مرکزی می باشد.

مقررات خروج فرش و گلیم دستباف از کشور چگونه است؟

1) خروج فرش دستباف به همراه مسافر تا سقف 20 متر مربع مجاز بوده و محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش همراه مسافر در سقف متراژ یاد شده وجود ندارد. بدیهی است خروج فرش های نفیس که دارای ارزش های تاریخی و میراث فرهنگی هستند, ممنوع است.
2) خروج فرش دستباف به همراه مسافر به کشور امارات متحده عربی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس در سقف مندرج در بند (1) بلا مانع است.
تبصره- خروج فرش دستباف همراه مسافر به مقصد کشورهای زیارتی عراق, سوریه و عربستان سعودی به منظور جلوگیری از مشکلات و تبعات بعدی کماکان ممنوع است.
3) خروج فرش همراه مسافر علاوه بر مرزهای هوایی از مرزهای زمینی و دریایی نیز مجاز می باشد.

ارسال آثار مکتوب شامل کتاب و مطبوعات از طریق واحدهای پستی به خارج از کشور به چه طریق است؟

خروج آثار مکتوب شامل کتاب و مطبوعات با رعایت سایر مقررات (تجاری نبودن) از طریق واحدهای پستی به خارج از کشور بدون اضهار نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلا مانع است.

آیا خروج کلیه آثار فرهنگی به خارج از کشور مجاز است؟

خروج کلیه آثار از کشور به صورت محموله پستی, همراه مسافر یا تجاری به استثناء موارد ذیل آزاد می باشد:
الف) قرآن مجید که دارای مهر تایید شورای نظارت بر چاپ و نشر قرآن (وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی) نباشد.
ب) فیلم های سینمایی 35 میلیمتری.
ج) اصل کلیه کتب خطی و سنگی و چاپ سنگی.
د) آثار هنری و ادوات موسیقی که جزو میزاث فرهنگی کشور محسوب می شود.

کالاهای ممنوعه برای واردات و صادرات کدامند؟

1- مشروبات الکلی
2- وسایل قمار
3- اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه و منفجره
4- مواد مخدر
5- نشریات, تصاویر, فیلم, عکس و هر کالایی که مغایر شئونات مذهبی و ملی کشور باشد.
6- هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور و یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی
7- سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارند و یا ورود و صدور آنها به موجب جدول تعرفه گمرکی یا دستورالعمل های خاص ممنوع شناخته شده است.
اشیاء عتیقه یا میراث فرهنگی به تشخیص سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی, قابلیت صدور قطعی ندارند.
خروج اشیا عتیقه, آثار هنری اصیل, کتاب هاب خطی و سنگی, قطعات خوشنویس شده, اوراق مینیاتور و انواع سکه های گرانبها و هر نوع اشیاء تاریخی و میراث فرهنگی ممنوع است.

شرایط خروج آثار صوتی و آلات موسیقی چگونه است؟

ارسال کلیه آثار صوتی (اعم از CD و نوار) که دارای مجوز تکثیر از مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشند به خارج از کشور و از کلیه مبادی خروجی, با رعایت کلیه مقررات و ضوابط گمرکی به هر میزان مجاز می باشد.

خروج آثار صوتی تصویری و رایانه ای از طریق واحدهای پستی به خارج از کشور به چه ترتیب است؟

خروج آثار صوتی تصویری و رایانه ای از طریق واحدهای پستی به خارج از کشور بدون اضهار نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلا مانع است.

خروج مصنوعات و ظروف نقره به عنوان هدیه و سوغات تا چه میزان مجاز است؟

خروج مصنوعات و ظروف نقره به عنوان هدیه و سوغات توسط مسافر حداکثر به میزان 3 کیلوگرم مجاز می باشد. مشروط بر اینکه موارد مذکور از زمرهآثار فرهنگی و تاریخی محسوب نگردد.

خروج خاویار به همراه مسافر تا چه میزان مجاز است؟

میزان ورود و خروج خاویار توسط مسافران (125 گرم) می باشد.

خروج زیور آلات شخصی همراه مسافر تا چه میزان مجاز است؟

خروج زیور آلات شخصی همراه مسافر حداکثر تا میزان 150 گرم از انواع مصنوعات طلا مجاز خواهد بود.
چنانچه زیورآلات مورد بحث مزین به سنگ های گرانبها از قبیل الماس, زمرد و برلیان باشد نبایستی وزن منصوب به آنها از اجزاء قیراط (کمتر از یک قیراط) تجاوز نماید.

خروج خشکبار همراه مسافر تا چه میزان است؟

خروج انواع خشکبار به همراه مسافر به مقداری که جنبه تجاری نداشته باشد بلا مانع خواهد بود. حداکثر مقدار مجاز پسته برای خروج به ازای هر گذر نامه 10 کیلو گرم می باشد. این محدودیت شامل جهانگردانی که دارای گذرنامه خارجی می باشند, نمی شود.

خروج وسایل اتباع خارجی که به طور رسمی در ایران به کار یا تحصیل اشتغال دارند, به چه ترتیب است؟

خارجیانی که به طور رسمی در ایران کار یا تحصیلات حوزوی یا دانشگاهی اشتغال دارند در پایان کار یا تحصیل می توانند لوازم منزل خود را در حد متعارف بدون ارائه مجوز یا کارت بازرگانی از کشور خارج نمایند.

شرایط خروج اشیا عتیقه و کتب خطی چگونه است؟

اشیاء عتیقه یا میراث فرهنگی به تشخیص سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی, قابلیت صدور قطعی ندارند.
خروج اشیا عتیقه و کتب خطی ممنع است.
خروج اشیا عتیقه, آثار هنری اصیل، کتاب های خطی و سنگی, قطعات خوشنویس شده, اوراق مینیاتور, انواع سکه های گرانبها و انواع اشیاء تاریخی و میراث فرهنکی ممنوع است

مسافران خروجی تا چه میزان کالا را می توانند همراه خود به خارج از کشور ببرند؟

مسافران خروجی اعم از اینکه ایرانی باشند یا خارجی, می توانند علاوه بر وسایل سفر و لوازم شخصی, کالاهای ایرانی به هر میزان و کالای ایرانی تا سقف مقرر در آیین نامه مسافران ورودی را همراه ببرند. مشروط بر آنکه هر دو گروه کالا جنبه تجاری پیدا نکنند.
مسافران خروجی از قلمرو گمرکی به مقاصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول مقررات این ماده نیستند و در صورتی که از طریق مناطق مذکور از کشور خارج شوند, موظفند کالای همراه خود را به گمرک اظهار نمایند.